Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на

...
Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на
Коментари Харесай

Нова магнитна буря удря Земята следващата седмица, ето какво да направим

Астрономите оповестяват за предстояща геомагнитна стихия, която ще ни връхлети на 6-7 февруари. Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя ще е от клас G1-G2. Както е известно, магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаб ", G2 " междинен ", G3 " мощен ", G4 " доста мощен " и G5 " извънредно мощен ". На 2 февруари астрономи от Института по приложна геофизика на NASA са записали изригване на Слънцето от клас М6, като повода за изригването е от слънчевите петна – AR3559. 

Както е известно, магнитните стихии са съмнения в магнитното поле на Земята, които пораждат вследствие на плазмени прояви на Слънцето. Тези феномени могат да повлияят отрицателно на действието на информационните системи и здравето на хората, чувствителни към измененията във времето.

Силни магнитни стихии се чакат на 25 и 26 февруари. Събития със междинен интензитет са планувани за 7, 8, 9 и 10 февруари. А на 11, 12, 13, 14, 17 и 19 февруари бурите ще са слаби.

Учени спорят дали магнитните стихии въздействат на хората и по какъв начин става това. Тези от нас, които са чувствителни към тези феномени, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Как да се оправим в интервала на магнитната стихия? 

- Избягвайте изтощителни натоварвания и прекарвайте повече време навън.

- Сън минимум 8 часа.

- Пийте повече чиста вода.

- Яжте пресни плодове и зеленчуци.

- Откажете се от алкохол, кафе и мощен чай.

- Не яжте мазни, пържени, солени, пикантни храни.

- Избягвайте стресови обстановки.

- Отваряйте прозореца в стаята си допустимо най-често.

- Не шофирайте, правете йога и медитация.

- Следете кръвното налягане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР